انتشار بیست و یکمین مجلد دانشنامه جهان اسلام

سه شنبه, 26 بهمن 1395

مجلد بیست و یکم دانشنامه جهان اسلام حاوی مقالات بخش پایانی حرف «ر» و بخشی از مقالات حرف «ز» از مدخل «ری » تا «زیارت» به سرویراستاری دکتر غلامعلی حداد عادل و مشارکت اعضای علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی و همراهی جمع کثیری از استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه، توسط بنیاد دایره المعارف اسلامی منتشر شد.

تعداد مقالات منتشر شده در مجلد بیست و یکم ۳۰۸ مقاله است که ذیل ۲۸۱ مدخل اصلی تدوین شده و ۶۵مدخل در این مجلد، ارجاعی است. ازمجموع مقالات منتشر شده، ۳۰۴ مقاله تألیفی و ۴ عنوان ترجمه و تلخیص است.

میانگین تعداد کلمات مقالات درجلد بیست و یکم ۱۶۲۰کلمه و مجموع کلمات آن بالغ بر ۶۰۰ هزار کلمه است.

از بین مقالات تالیفی۱۱۶ مقاله توسط اعضای هیئت علمی بنیاد و ۱۵۶ مقاله توسط مؤلفان خارج بنیاد و ۲۶ مقاله مشترک بین مؤلفان داخل و خارج بنیاد و۷  مقاله توسط مؤلفان غیر ایرانی از کشورهای آلمان، اردن، امریکا، ،ترکیه، فرانسه، لبنان، هلند،  و هندوستان و ۳ مقاله توسط مؤلفان ایرانی غیر مقیم تألیف شده است.

برخی از مدخلهای مقالات مجلد بیست و یکم عبارت­ند از: ری، زبانشناسی،  زشتوی(پیمان)، زهدیات، زنجانی(ابراهیم)، ریپورتر(خاندان)، زندیان(سلسله)، زریاب(عباس) ، زردشت، زهد ، زهیربن قین، زعفران، زبیریان(آل زبیر)، زنگیان، زلزله و زلزله شناسی، زاگرس، زابلستان، ریاضت، ریال، ریسندگی، زبده التواریخ، زورخانه، ریشیه(طریقت)، زکات، زندان، زمان(در فلسفه و کلام)، رئوس ثمانیه، زن، زمزم، زبور، زلاقه(جنگ)، زوزن(مسجد)، ریحان، زیارت.

جلد بیست و یکم دانشنامه جهان اسلام دارای ۹۰۴صفحه است که در قطع رحلی به چاپ رسیده و با قیمت ۷۵هزار تومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.